Veel gestelde vragen.

Wij beantwoorden al jouw vragen!

Franchising.

Wat is het voordeel van franchising?

Het voordeel van het franchisen bij een ervaren organisatie als KRS is dat je weinig risico loopt. Ons concept heeft zich immers al bewezen op de markt. Ook profiteer je als franchisenemer van de schaalvoordelen, naamsbekendheid, deskundigheid en ervaring van KRS op vele vlakken.

Hierdoor kan jij je volledig focussen op het ondernemen in jouw winkel.

Hoe word ik franchisenemer bij jullie?

Er is geen specifiek type-profiel waaraan je moet voldoen om franchisenemer te worden bij KRS. Je moet niet bang zijn om de handen uit de mouwen te steken en sociaal en proactief zijn.
Op de pagina waar wij de franchise-procedure uitleggen, vind je stap voor stap wat er gebeurt in het franchise-proces.

Wat maakt franchise bij KRS uniek?

Bij KRS wordt de franchisenemer compleet ontzorgd zodat hij/zij zich volledig kan focussen op het werk en het succes in de winkel.
KRS voert verschillende services voor de winkelier uit. Op deze pagina staan al deze services beschreven.

Hoe veel ervaring hebben jullie als franchisegever?

Als franchisegever hebben wij jarenlang ervaring opgedaan.
In een ver verleden is Krijgsman Poeliers ontstaan. Door constant in te spelen op de trends in de markt groeide Krijgsman Poeliers uit tot een aantal winkels in de randstad.
Toen het steeds meer winkels werden, is besloten over te gaan naar franchise.
Wij zien het versterkende effect van een eigen ondernemer in een winkel, in plaats van een bedrijfsleider.
Op deze pagina vind je een tijdlijn van de geschiedenis van KRS en de vele ervaringen die in de tussentijd zijn opgedaan.

Wat is een harde franchiseformule?

Een harde franchiseformule staat voor ons voor eenheid. Wij willen eenheid creëren bij al onze winkels. Veel aspecten staan daarom vast. Denk aan aspecten als huisstijl, assortiment, receptuur, acties, media uitingen, etc.

Wat voor startbudget moet ik hebben om franchisenemer te worden?

De totale investering van een nieuwe winkel (verbouwing en inventaris) komt rond de 300.000 euro. Deze kosten worden één op één doorbelast aan de ondernemer. Hoe meer eigen vermogen je kunt inbrengen, hoe beter. Op die manier is je begin schuld lager en dus ook je vaste maandlasten. De overige investering kun je financieren door bijvoorbeeld een externe financiering aan te gaan bij een bank of bij familie. Ook hierin kan KRS meedenken en advies geven.

Kan ik bij KRS meer dan één winkel hebben?

Dat kan, mits de eerste winkel succesvol is en mits dat alles cijfermatig klopt. Onze ervaring leert dat het belangrijk is om als ondernemer fulltime in je winkel aanwezig te zijn. Je bent tenslotte het gezicht van jouw winkel!

Moet ik fulltime in de winkel werken of kan ik een bedrijfsleider aannemen?

Het is zeker nodig om fulltime in de winkel aanwezig te zijn en te werken. Een franchise van Kippie nemen is een financiële en persoonlijke investering die dagelijkse betrokkenheid vereist. Wel is het nodig om een goed team te creëren in de winkel. Op deze manier kun jij je als franchisenemer focussen op het runnen van de winkel.

Kan een bedrijf of een investeringsgroep franchisenemer worden bij KRS?

Nee, een franchisenemer van KRS is een fysiek persoon. Deze wordt geselecteerd op basis van zijn persoonlijke kwaliteiten. Bij het aangaan van een franchise bij KRS zijn alle andere beroepsactiviteiten uitgesloten.

Welke opleiding heb ik nodig als ik wil graan franchisen?

Als Kippie-ondernemer heb je niet een bepaalde opleiding nodig.
Er bestaat geen typeprofiel. Je moet niet bang zijn om zelf aan de slag te gaan op de werkvloer. Een franchisenemer van KRS brengt 100% van zijn tijd door in en voor zijn winkel. Alleen zo kan hij of zij, met het team, dagelijks de gewenste kwaliteit en service verlenen aan klanten.
Een franchisenemer bij KRS denkt in oplossingen, is klantvriendelijk, beschikt over commerciële kwaliteiten, toont initiatief, beschikt over enige beroepservaring in de retail-, horeca- of foodbranche en is een harde werker.

Kippie formule.

Waar kan ik een Kippie vestiging openen?

KRS is zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar nieuwe locaties en de ontwikkeling ervan. Mocht je zelf een locatie op het oog hebben, laat dit ons dan gerust weten. Wij kunnen bekijken of deze locatie aan onze eisen voldoet en of wij hier toekomst in zien. Het komt vaker voor dat je je kandidaat stelt als franchisenemer voor Kippie zonder dat je een locatie op het oog hebt. Wij nemen de taak op ons om geschikte locaties te vinden.

Wat maakt Kippie uniek?

Bij Kippie wordt de franchisenemer compleet ontzorgd zodat hij/zij zich volledig kan focussen op het werk en het succes in de winkel.
KRS voert verschillende services voor de winkelier uit. Op deze pagina staan al deze services beschreven.

Wat de formule van Kippie uniek maakt zijn de lekkere producten van top kwaliteit, de sfeer in de winkels, het originele assortiment en het beheersen van de ready-te-eat markt.

Is Kippie een harde franchise formule?

Kippie is een hard franchise formule. Dit betekent dat veel zaken zoals assortiment en receptuur vast staan. Het concept Kippie heeft zich reeds bewezen.

Wij geloven in de kracht van eenheid. Daarom is Kippie hard franchise. Recepturen, assortiment (kern- en randassortiment), verkoopprijzen en huisstijl staan vast.

Door deze aanpak kan de franchisenemer zich volledig focussen op de verkoop en klantbinding in zijn/haar winkel en kan hij/zij meeliften op het succes van de formule.

Hoe ziet de dagindeling van een Kippie-ondernemer eruit?

Als franchisenemer van Kippie ben je dagelijks bezig met klanten, verkopen, de lekkerste producten bereiden en verkopen.

Dagelijkse taken zijn het bereiden van producten, het vullen van de toonbank, het verkopen aan en adviseren van klanten, bestellingen bij de groothandel plaatsen en klantbestellingen verwerken.

Toch nog vragen?

Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op.